Ramon van der Bie

Er is altijd beweging met Ramon

Ik ben geboren en getogen in Zuidland, een leuk dorp onder Spijkenisse en Rotterdam. Ik heb een goede jeugd gehad en was veel buiten aan het sporten en voetballen. Ook op mijn middelbare school in Rotterdam en andere scholen kon ik veel sporten. Kortom ik was en ben een buitenmens en sport en beweging is de rode draad in mijn leven.

De weg terug

Een ervaringsdeskundige heeft me geholpen om de gokverslaving achter me te laten. Iemand die vanuit zijn eigen ervaring kon uitleggen hoe dit werkt heeft me ertoe aangezet om te stoppen met gokken. Later werd er bipolariteit bij me geconstateerd. Een tijdelijke opname in het Erasmus MC heeft me veel geleerd over mezelf. De eerste focus lag op mezelf en het opbouwen van structuur. Daarna was er veel ruimte voor sport en beweging met de andere patiënten. Ik merkte dat ik het erg leuk vond om voor klassen met geneeskunde studenten mijn verhaal te doen. Langzaamaan ging ik een andere weg inslaan. Mijn eigen praktijk gericht op beweging en sport in combinatie met aandacht voor het persoonlijke past het beste bij me.

Mijn professionele achtergrond

Ik heb mijn MBO-3 diploma Sport en Bewegen. Voordat ik startte met Sportief Door heb ik verschillende banen gehad die me maar beperkt voldoening gaven. Het meest heb ik geleerd van mijn baan als instructeur lichamelijke opvoeding bij een gevangenis (PI). Wél ben ik altijd blijven werken in de sport en heb bij diverse sportscholen als instructeur training gegeven, zowel 1-op-1 als aan groepen. Mijn besluit om mijn eigen bedrijf Sportief Door te beginnen is een voor mijn logische stap geweest. In eerste instantie als Personal Trainer maar nu als trainer en coach in combinatie mijn ervaringsdeskundigheid.

Wie ik ben naast Sportief Door

Ik ben getrouwd met Joëlle – een super vrouw – en we hebben samen een fantastische zoon Louie en een poes Gini. Grappig detail is dat ik niet ver hoefde te zoeken, we woonden, toen ik Joëlle leerde kennen op 800 meter van elkaar vandaan. Inmiddels hebben we samen een huis in Zuidland. Waar ik ons niet zo snel vandaan zie gaan, immers we hebben hier rust en de mooie Bernisse om de hoek en staan zo in de stad en op ons werk. Samen gaan we er graag op uit naar de Bernisse of naar het strand. Mijn andere grote liefde is koffie die door mijn oma is aangewakkerd. Oma zei altijd “als je koffie neemt dan krijg je een appelbol”. Ik nam dat aanbod maar al te graag en een sindsdien drink ik graag koffie. Ik heb diverse barista cursussen gedaan en heb zelfs een tijdje een mobiele koffiekar gehad.

De buizerd als jouw én mijn boodschapper

Al van jongs af aan voel ik me aangetrokken tot de buizerd. In de buurt van ik woon, langs de Bernisse, zie ik ze vaak vliegen. Voor mij is de buizerd een krachtige boodschapper. Hij is scherp en doortastend, stelt zijn zintuigen open en handelt direct. Met zijn scherpe blik houdt hij het overzicht en ziet tegelijkertijd geen detail over het hoofd. En toch vliegt hij gewoon zijn eigen koers. De buizerd kruist jouw pad omdat hij je wil laten weten dan er meer is dan jij nu ziet. Hij helpt je om anders te leren kijken. Laat mij jouw buizerd zijn.

  • Eigenaar Sportief Door
  • Persoonlijk trainer
  • Performance trainer

Sport als middel en doel zit in Ramon zijn DNA. Voor hem was er simpelweg geen andere keuze. Vanaf kleins af aan was hij nooit binnen te vinden. Altijd was hij óf zelf óf in teamverband aan het trainen om de beste de worden. In welke sport dan ook. Competitie was en is hét woord voor hem.

Nu is Ramon wat ouder (13-02-1991). Samen met zijn vrouw Joëlle van der Bie heeft hij een zoon: Louie. De liefde voor sport is er nog steeds, zowel zakelijk als privé. Daarnaast vindt hij het heerlijk om van alles te doen met zijn gezin. En als barista zet én drinkt hij graag een goede bak koffie.

Woorden die hem omschrijven:

Beoefende sporten:

Ramon
van der Bie

Ramon van der Bie

Sporten zit simpelweg in mijn DNA. En dat maakt mij een enthousiaste motiverende trainer en coach in 1. Altijd 100% toegewijd aan jou en het behalen van jouw doelen. Ik geloof in het versterken van zowel het fysieke als het mentale aspect van degene die ik begeleid en geef energie door eerlijke gesprekken en resultaatgerichte trainingen. Ik ben allround en heb zelf veel ervaring opgebouwd in diverse sporten, waaronder voetbal en tennis. Ik ben een motivator en coach en bied ook een luisterend oor en ben een vertrouwenspersoon die duidelijke feedback geeft en waarmee alles kan worden besproken. Mijn passie en enthousiasme voor sport en groei zorgen ervoor dat ik altijd het beste uit jou haal en je inspireer om het beste uit jezelf te halen. Ik ben geboren in Zuidland. Ik woon daar samen met mijn vrouw en ben trotse vader van mijn zoontje Louie. Als ik niet aan het sporten ben, dan is een goeie bak koffie welkom.
zin om te sporten met mij?